dijous, 1 de gener del 2009

Sis anys per un oci alternatiu i compromès, sis anys fent xarxa amb l'associacionisme juvenil.

- Per un oci alternatiu, i no consumista: allunyat dels models d'oci de consum (i de consum d'oci!), que aposti per la recuperació de la convivència en els espais públics i per la participació del jovent.

- Per un jovent crític i compromès: la consolidació del festival ens ha permès anar estenent, any a any, l’àmbit del nostre discurs i introduïr la generació nous àmbits de debat, i de debats en la mesura que també aprofundíem en els valors originaris del Connecta.
  • Cultura de la pau i radicalitat democràtica. Perquè la capital del nostre país n’és ben considerada capital mundial i aquest és un valor positiu que ens cal reforçar i del qual en participem les i els joves catalans. Cal aprofundir en els discursos pacifistes i conèixer els mecanismes que han de poder permetre a Catalunya ser un actor que treballi en favor de la pau, amb eines que li permetin influïr als escenaris internacionals en aquest àmbit.
  • Nova ciutadania. Sense assimilació i des del respecte a la diversitat però estenent les mans solidàriament al veïns que se’ns incorporen, per necessitats seves o nostres, convidant-los a participar en un projecte col·lectiu comú i de ciutadania compartida.
  • Igualtat de gènere i no discriminació masclista. En què cal que els joves siguem educats, i en què cal que sapiguem educar els qui no són tant joves o que s'incorporen d'altres cultures.
  • Sostenibilitat. Com a única postura moral vàlida davant del desenvolupament de l'espècie.
- De suport al foment de l’associacionisme: pretenem reforçar l’associacionisme juvenil al voltant de la cultura, ja sigui de manera formal o informal. En aquesta lògica, per exemple, la promoció de grups novells formats per joves de les nostres comarques en el concurs per a grups novells del dissabte és una acció que reforça aquest teixit. També són accions positives en aquest sentit la col·laboració amb d'altres entitats juvenils per a l'assoliment dels objectius d'aquest projecte, o la participació en d'altres projectes paral·lels, com va ser-ho l'any passat la inclusió al programa oficial del Corpus de la Garriga, o com ho és la col·laboració d'enguany amb el CJIM per a la celebració de la Revetlla de Sant Joan a Matadepera.